Kismama futás

Az egyetlen speciálisan babát váró illetve már szült kismamák számára szerkesztett sportos női magazin, a Fitt mama az elmúlt hetekben egy Amerikában már népszerű sportágat próbál a Normafánál meghonosítani.
Az edzőnővel készült cikküket itt olvashatják:

Három kerék és egy csomó gyerek...

Éveken keresztül sportoltam versenyszerűen, profi sportolók erőnléti edzőmunkáját irányítottam, így várandósságaim alatt és gyermekeim születése után is meghatározója maradt az életemnek a mozgás. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a férjem és az egész családom is mozgáscentrikus, maximálisan támogatják minden elhatározásomat. Amikor azt olvastam a Fitt Mama előző számában, "Soha ne mondja feleségének, hogy kövér!" eszembe jutott, hogy az én férjem alig a gyerekek megszületése után, néhány perccel kedvesen közölte velem: "Most már lassan elkezdheted összeszedni magadat!" Úgyhogy csináltam is pár felülést, bár ezt azoknak, akik korábban nem sportoltak igazán keményen, nem ajánlanám. Elfoglalt két gyermekes anyaként jól tudom, milyen nehéz - még ha el is határoztuk magunkat - megtalálni a mozgás helyét zsúfolt napirendünkben.

Megint valami, ami a kicsiktől veszi el az időt, pedig tény, hogy a mamának igenis formába kell hoznia magát a szülés után. A kisgyerekes anyukák segítségére született meg az ötlet, indítsunk itthon is olyan - az EU-országokban és Amerikában is mindennapos - tréninget, amely során a futó vagy kocogó anyukák speciális háromkerekű futóbabakocsiban tolhatják maguk előtt kisebb és nagyobb babáikat. Április elején a Fitt Mama magazin felhívásának köszönhetően elkezdtük csoportos edzéseinket hétköznap délelőttönként a Normafánál. Budapest egyik legszebb részén lehetőség nyílt minden anyukának, hogy a kicsivel együtt, erdei környezetben, jó társaságban javítson állóképességén, újra formába lendüljön. A Fitt Mama első néhány 45 perces boot camp tréningjén már kiderült, a szokatlan együttlét nemcsak a mamáknak kellemes időtöltés, de szemmel láthatóan a babák is jól szórakoznak. Arról nem beszélve, milyen jó megtapasztalni a csoport húzóerejét, ahogy mindenki igyekszik kihozni magából a maximumot. Az edzésprogramban főként futás szerepel a változatos, könnyűnek egyáltalán nem mondható erdei terepen, erősítő gimnasztikával kiegészítve.

Kellemes meglepetést okozott, hogy a részt vevő anyukák már az első alkalommal milyen kitartással csinálták végig a programot, és főleg annak örültem, hogy akik már rögtön első alkalommal eljöttek és kipróbálták a babás tréninget, azóta is rendszeresen visszajárnak. A jó hangulatú kocogás közben megismerjük a kicsiket is, akik közül mindegyik már most kész kis egyéniség. Ábel és Lili együtt üldögéltek a füvön gimnasztika közben. Ábel egy fél mosollyal az arcán az oldalhajlításokat imitálta. Az ikrek, Anett és Ivett kalapjuk alól figyelve, le nem vették szemüket az anyukájukról, a többieket még óvatosan méregették. Ahogy a legtöbb baba, akik cumizva szemlélték egymást, a mamákat és a tájat. Persze akadt olyan kicsi is, mint például az én fiam, aki nem zavartatta magát, és békésen elterülve aludt a kocsijában. A járókelők persze álmélkodva nézték a menetet, de néhány hét múlva remélhetőleg csoportunk megszokott színfoltja lesz a Budai-hegyeknek. Mint ahogy abban is bízom, hogy még többen találnak módot arra, hogy csatlakozzanak babás futóprogramunkhoz!

Természetesen továbbra is várjuk jelentkezéseiket a 06-30-919-9384-es telefonszámon!